Kano-kajak opleidingen


Het Kano & Kajakcenter is reeds vele jaren een vast begrip als centrum voor kano en kajak opleidingen. Men kan hier in de kajak en kano school terecht voor zowel touringkajak, zeekajak, wildwaterkajak, kano varen (vlakwater kano, stromend water) zowel duo als solo canadees varen.           Waarschijnlijk klinken de volgende woorden U niet onbekend :


Van links naar rechts het water kruisen met je kano of kajak zonder dat je dit echt wil, bij een open kano(canadees) steeds met de peddel van kant moeten wisselen en dan afvragen of het niet beter zou zijn om een kajakpeddel te gebruiken............


Of je nu recreatief, wildwater, zeekajak of wedstrijd gericht wil peddelen, het beste is door dit aan te leren door instructies te krijgen tijdens de kano en kajak cursussen.

Echter gaat het niet om instructies alleen maar bvb ook om volgende zaken :


  • keuze peddel(vb een goede lengte zal kano&kajakvaren een stuk aangenamer maken)
  • keuze van de kajak of kano(keuze uit verschillende materiaalsoorten, modellen, enz...)
  • uitrusting(persoonlijke bescherming, wettelijk verplichte voorzieningen, enz...) 


Iemand die géén of verkeerde info heeft gekregen bij kennismaking van het kano varen, of kajak varen, is dit zeer moeilijk in een later stadium recht te zetten.


"Afleren is moeilijker dan aanleren"Zo wordt er regelmatig afgehaakt in een vroegere kennismaking omdat er tegenvallende resultaten worden geboekt of zelfs erger, dat de kajak of kano als oorzaak van de problemen worden aanzien.


Beheersing van peddel & vaartechnieken zal bij verschillende omstandigheden zoals wind, golven, stroming,...het een stuk aangenamer maken!


Ook is van belang om voldoende ervaring te hebben op vlakwater of licht stromend water vooralleer men overgaat naar zwaardere omstandigheden.


Onder het oog van gediplomeerde ACA (American Canoe Association) - BCU (Britisch Canoe Union) - BLOSO Instructeurs kan U bij ons terecht om diverse disciplines & technieken aan te leren.

 

 "Paddling..........a way of life"

Interesse gewekt? Neem gerust contact met ons op voor verdere afspraken.

Oost-Vlaanderen
Kalvebrug 1
9185 Wachtebeke
Belgiƫ
Tel.: +32 9 345 88 76
BTW: BE 0506.713.251
E-mail:
Nieuws